OLW – De 60 Plussers

De foto is genomen tijdens het EK 2019 dat werd gehouden bij onze zuiderburen. Nederland 70-plus veroverde toen het zilver. De medailles zie je hangen rond de smalle nekjes van de afgetrainde 70-plussers. Op de achterste rij links staat overigens Tjalling van WFHC Hoorn.

DINSDAG 26 OKTOBER

“Een leven lang hockey”, zo luidt het adagium van de KNHB. De leden van de verenigingen “De Zestigplussers” (m) en de “VijfenVijftigPlussers” (v) nemen dit motto zeer serieus. Tweewekelijks komen deze verenigingsleden namelijk in den lande op locatie bijeen om in zogeheten OLW’s (Onderlinge Wedstrijden) onder elkander de sportieve strijd aan te binden. De verenigingen zijn ook bijzonder omdat ze als enige vaderlandse hockeyclubs niet beschikken over een eigen accommodatie.

Ofschoon tal van hen elke zondag ook nog uitkomt in de H45+– dan wel D30+-veteranencompetitie leidt het spelen van een partijtje hockey versus tegenstrevers die veelal half zo oud zijn tot een oneerlijke strijd. Vandaar dat de OLW’s zo geliefd zijn onder deze categorie oudere jongeren!

Mede ter ere van de viering van het 75-jarig jubileum van de West-Friese Hockeyclub (WFHC) hebben de meergenoemde verenigingen besloten een OLW op sportpark De Roskam te laten plaatsvinden en wel op dinsdag 26 oktober. In dit kader zegt de Jubileumcommissie dank aan de WFHC-Senatoren Tjalling en His die zich de nodige inspanningen hebben getroost om dit spektakel naar Hoorn te halen.

Het evenement wordt als vanzelfsprekend in de loop van de ochtend afgeslagen met het welbekende duo “koffie met gebak”. Na afloop van de speeldag worden de moegestreden Masters halverwege de middag vergast op pitchers geel vocht en eetbaar toebehoren. De meegereisde partners van de sportievelingen worden tijdens deze dag getrakteerd op een rondleiding langs de talrijke bezienswaardigheden in stad Hoorn. Ter afsluiting van het OLW-gebeuren wordt het geheel feestelijk afgesloten met een gecombineerde mossel-oestermaaltijd.

WFHC Hoorn heet de hockeygasten die op 26 oktober uit alle Hollandse windstreken in Coenstad neerstrijken alvast een hartelijk welkom. Bezoekers die dit festijn van dichtbij willen meemaken, ontvangt WFHC uiteraard ook volgaarne.